Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Illóolajok

2008.01.16

 

Illóolajok

 

"Az aromaterápia aromás illóolajok alkalmazása mind fizikai, mind a szellemi erőnlét javítása érdekében. Az egyetlen terápia, amely egyesíti magában a gyógynövények és a hagyományos kezelés előnyeit.
Az aroma azt jelenti: illat, a terápia azt jelenti: kezelés. Az aromaterápia tehát nem más, mint egy olyan kezelés, amely az illat segítségével fejti ki gyógyhatását. Ez most egy kicsit félreérthető. Ugyanis nem elég végigszaglásznunk néhány olajat, s mindjárt szuper lesz minden!
Az illóolajok adják a növények virágainak, gyümölcseinek jellegzetes illatát. A növények igen kis mennyiségben tartalmaznak illóolajat, pl. 5 tonna! rózsasziromból 1 kg rózsaolaj állítható elő. A növény fennmaradásában fontos szerepet játszó illóolajat a növény "életerejének" is hívják. Több, kevesebb illóolajat a növény minden egyes része (gyökere, szára, levele, virága, gyümölcse) tartalmaz. Pl. a narancsfa gyümölcse a narancsolajat, a levelek, a hajtások a petitgrainolajat, míg a virág a neroli, narancsvirágolajat adja. Mindhárom olaj hasonló, de összetételük mennyisége változó, ezért illatuk is más."

 

Letöltés

Oldalak száma: 25
Formátum: doc
Fájl neve: illoolajok.zip
Fileméret: 36 kb